Uw huis verkopen in 9 stappen

Uw huis zelf verkopen? Dat kan! Volg de onderstaande 9 stappen en u bent al een heel eind op weg … U wilt toch niet alles zelf regelen? Maar u hebt het niet zo begrepen op een vastgoedmakelaar? Dan bent u hier aan het juiste adres! U kunt nu voor alle of een aantal stappen ook beroep doen op de ervaren adviseurs van ikverkoopmijnhuiszelf.be. Voor een vaste prijs!

Klik op de titels voor meer uitleg.

1. Een Correcte waardebepaling

Laat de waarde van uw huis bepalen door een beëdigd makelaar of landmeter. Met hun expertise en gespecialiseerde software krijgt u een schatting op basis van de waarde van vergelijkbare woningen bij u in de buurt. Blijf uit de buurt van makelaars die te hoge schattingen hanteren om uw woning in portefeuille te mogen nemen! Wilt u een reële schatting? Neem dan contact op met ons.

2. een uitvoerige PLAATSBESCHRIJVING

Omschrijf uw woning op een aantrekkelijke manier. Niet echt uw sterkte? Doe dan een beroep op een gespecialiseerde firma of copywriter.

3. een kwalitatieve FOTOREPORTAGE

Immosites zoals Immoweb vragen hogeresolutiefoto’s om de beste indruk van uw woning te kunnen weergeven. Neem ze met een goede camera of huur een goede fotograaf in. Let er ook op dat de foto’s voldoende belicht zijn.

4. een persoonlijk VERKOOPSDOSSIER

Attesten zoals EPC, de keuring van de elektriciteit, bodemattesten, het kadastraal plan en de kadastrale legger … ze maken allemaal deel uit van het verkoopdossier. U kunt uw notaris vragen om een aantal van deze documenten voor u op te maken. Voor een volledig dossier, inclusief zaken als het postinterventiedossier of een stokolietank, kunnen wij u volledig helpen door onze directe contacten bij de desbetreffende instanties.

Geen idee wat al die verplichte attesten inhouden? Kijk bij ‘Veelgestelde vragen’ voor het antwoord.

5. dé beste VERKOOPSMETHODE

Wat is de beste strategie om uw woning te verkopen? Wat is de doelgroep voor uw woning? Hoe maakt u de woning verkoopklaar zodat u er meer rendement kunt uithalen? Wat zijn de pluspunten van uw eigendom? En welke publiciteit is het meest geschikt? Is er een uithangbord nodig of is adverteren online of op papier genoeg? Maakt u zelf de afspraken voor de bezichtiging of nemen wij dat uit handen? Dé beste aanpak is noodzakelijk. Een binnenhuisarchitect weet raad bij het verkoopklaar maken, voor de strategie & publiciteit kunt u bij onze adviseurs terecht.

6. een aantrekkelijke iNFORMATIEBROCHURE

Een duidelijk overzicht – met foto’s, de kenmerken van uw eigendom en informatie over de attesten – kunt u overhandigen aan elke kandidaat-koper. Zo hebben zij een praktisch instrument om alle aspecten van de woning na de rondleiding nogmaals te raadplegen. U kunt zelf een overzicht maken en de brochure laten drukken bij de plaatselijke drukker. Of een beroep doen op onze expertise.

7. EEN EERSTEKLAS RONDLEIDING & BEMIDDELING

U kent uw huis als uw broekzak. En weet dus ook wat er uniek aan is. De eerste indruk van een potentiële koper is cruciaal. Een uitstekende rondleiding is dus noodzakelijk. Zo kunt u dat unieke ook meegeven aan potentiële kopers en onderstrepen bij een eventuele prijsonderhandeling. Maar hoe brengt u dat over? En hoe gaat u om met een eventueel bod? Onze professionele adviseurs geven u hierover het nodige advies, waarmee u zelf aan de slag kunt.

8. de juiste CONTRACTEN

Een potentiële koper wil een bod uitbrengen. Of tot een effectieve verkoop overgaan. Dan hebt u een compromis nodig, of komt u – best schriftelijk – een prijs overeen. Maar welke contracten beschermen uw rechten het best? Wanneer is het bod bindend? En wat als de kandidaat-koper alsnog beslist dat hij uw eigendom niet wil kopen? De volgens de Vlaamse wetten opgestelde contracten, die uw notaris of onze adviseurs u kunnen bezorgen, geven u de nodige gemoedsrust en zekerheid voor een bindende verkoop.

9. de authentieke NOTARIËLE AKTE

De notaris van uw keuze stelt deze voor u op. Gaat u met ons in zee? Dan overhandigen wij het volledige dossier aan de notaris van uw keuze voor de registratie en het opmaken van de akte.

Zonder zorgen uw woning verkopen mét professionele begeleiding?